Een echtscheiding vanuit Spanje…
Wanneer er een einde komt aan de liefde…
Dan halen mensen mij er ook wel eens bij.
Als Nederlander die in Spanje woont, scheiden van je partner. Kan dat?
Af en toe vind ik het niet gek dat men mij verwart met het zijn van een advocaat. In Spanje help je als jurist bij heel veel zaken waar je uiteindelijk ook een advocaat voor nodig hebt. Daarom heb ik ook een mooi netwerk van advocaten om me heen verzameld.
Zo komen er ook mensen bij ons die willen scheiden.
Heus niet alleen maar Spanjaarden, maar bijvoorbeeld ook Nederlanders die hier samen een huis hebben gekocht en niet langer samen willen zijn.
Je kunt zelfs vanuit Spanje een echtscheiding regelen.
Het echtpaar dat tijdelijk in Spanje woonde
Zo had ik laatst een echtpaar dat tijdens het huwelijk een huis had gekocht aan de Spaanse kust. Na 15 jaar getrouwd te zijn geweest was de koek helaas op.
Omdat ze de helft van de tijd in Spanje woonden en de andere helft van de tijd in Nederland, besloten ze vanuit hier, in Spanje, de echtscheiding in werking te zetten. Zo kwamen zij bij mij aan tafel terecht.
Samen stelden we het echtscheidingsconvenant op.
Dit is de overeenkomst waarin voor beide partijen staat hoe de verdeling zal zijn, afspraken omtrent alimentatie, pensioen, hypotheek enzovoort.
Het echtpaar besloot dat de vrouw het huis in Spanje zou mogen houden, mits zij de helft van de waarde van het huis aan haar aanstaande ex-partner kon betalen. In dit geval was dat geen probleem en zonder al te veel pijn en moeite kon de scheiding afgewikkeld worden.
Het echtscheidingsconvenant werd vanuit hier doorgestuurd naar een advocaat, en vanaf daar werd de scheiding afgewikkeld met een rechterlijk vonnis.
In dit geval waren er geen kinderen in het spel en woonden beide mensen op dit moment in Spanje. Wanneer er wel kinderen zijn of een van de partners woont hier en de ander in Nederland, dan worden de zaken net wat ingewikkelder. Maar het kan wel. Je kunt zelfs in Spanje een procedure starten, indien nodig. Ook al ben je dus in Nederland getrouwd.
In Spanje zijn allerlei perikelen rondom alimentatie anders geregeld, zo liggen de bedragen ook een stuk lager. Ik maak het wel eens mee dat men daarom hier een echtscheidingsprocedure start, als men hier woont overigens.
Mijn team en ik doen dus echt van alles.
We zijn de juridische schakel tussen de mensen, de advocaten en de notarissen hier.
Mooi om nog eens te benoemen voor jou, of als je mensen in Spanje kent die juridische hulp kunnen gebruiken. Wij helpen dus bij: echtscheidingen, nalatenschappen, koop en verkoop van een huis, hypotheek, het opzetten van bedrijven in Spanje én we helpen met de belastingzaken.
Op mijn website heb ik alles uitgelegd wat we doen.
Klik hier als je meer wil weten over wat mijn team en ik precies voor je kunnen betekenen:
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!